Scroll to navigation

PAUSE(2) Linux Programmeurs Handleiding PAUSE(2)

NAAM

pause - wacht op signaal

SAMENVATTING

#include <unistd.h>
int pause(void);

BESCHRIJVING

De pause() systeem aanroep zorgt dat het aanroepende proces (of thread) gaat slapen totdat een signaal ontvangen wordt dat ofwel het proces beëindigd ofwel de de aanroep van een signaal-ontvangende functie veroorzaakt.

EIND WAARDE

pause() voor eeuwig blokkeert tot een onderbreking, is er geen geslaagde beëindiging. Wanneer onderbroken geeft het -1 terug, en errno wordt gezet naar EINTR.

FOUTEN

een signaal werd gevangen en de signaal-ontvangende functie terug gegeven.

VOLDOET AAN

POSIX.1-2001, POSIX.1-2008, SVr4, 4.3BSD.

ZIE OOK

kill(2), select(2), signal(2), sigsuspend(2)

COLOFON

Deze pagina is onderdeel van release 5.13 van het Linux man-pages-project. Een beschrijving van het project, informatie over het melden van bugs en de nieuwste versie van deze pagina zijn op https://www.kernel.org/doc/man-pages/ te vinden.

VERTALING

De Nederlandse vertaling van deze handleiding is geschreven door Jos Boersema <joshb@xs4all.nl>, Mario Blättermann <mario.blaettermann@gmail.com> en Luc Castermans <luc.castermans@gmail.com>

Deze vertaling is vrije documentatie; lees de GNU General Public License Version 3 of later over de Copyright-voorwaarden. Er is geen AANSPRAKELIJKHEID.

Indien U fouten in de vertaling van deze handleiding zou vinden, stuur een e-mail naar debian-l10n-dutch@lists.debian.org.

22 maart 2021 Linux