Scroll to navigation

dpkg-vendor(1) dpkg-suite dpkg-vendor(1)

NAAM

dpkg-vendor - vraagt informatie op over de leveranciers van de distributie

OVERZICHT

dpkg-vendor [optie...] commando

BESCHRIJVING

dpkg-vendor is gereedschap om informatie op te vragen over leveranciers die opgesomd worden in /etc/dpkg/origins. /etc/dpkg/origins/default bevat informatie over de huidige leverancier.

COMMANDO'S

Sluit af met 0 als de huidige leverancier leverancier is. Sluit anders af met 1.
Sluit af met 0 als de distributie van de huidige leverancier een derivaat is van leverancier. Sluit anders af met 1. Het gebruikt het veld Parent om door al de voorvaderen van de huidige leverancier te bladeren.
Geef op de standaarduitvoer weer wat de waarde is van het leveranciersspecifieke veld voor de huidige leverancier.
Toon info over het gebruik en sluit af.
Toon de versie en sluit af.

OPTIES

Neemt aan dat de huidige leverancier leverancier is, in plaats van dit te gaan opzoeken via de omgevingsvariabele DEB_VENDOR of via /etc/dpkg/origins/default.

OMGEVING

Deze instelling definieert de huidige leverancier. Indien dit niet ingesteld werd, zal er gezocht worden naar de huidige leverancier door in /etc/dpkg/origins/default te gaan kijken.
Stelt de kleurmodus in (sinds dpkg 1.18.5). Waarden die momenteel gebruikt mogen worden zijn: auto (standaard), always en never.
Indien dit ingesteld is, zal het gebruikt worden om te beslissen over het activeren van moedertaalondersteuning, ook gekend als internationaliseringsondersteuning (of i18n) (sinds dpkg 1.19.0). Geldige waarden zijn: 0 and 1 (standaard).

ZIE OOK

deb-origin(5).

2020-03-08 1.20.0