Scroll to navigation

dpkg-vendor(1) dpkg suite dpkg-vendor(1)

NAAM

dpkg-vendor - vraagt informatie op over de leveranciers van de distributie

OVERZICHT

dpkg-vendor [optie...] commando

BESCHRIJVING

dpkg-vendor is gereedschap om informatie op te vragen over leveranciers die opgesomd worden in /etc/dpkg/origins. /etc/dpkg/origins/default bevat informatie over de huidige leverancier.

Dit programma werd geïntroduceerd in dpkg 1.15.1.

COMMANDO'S

Sluit af met 0 als de huidige leverancier leverancier is. Sluit anders af met 1.
Sluit af met 0 als de distributie van de huidige leverancier een derivaat is van leverancier. Sluit anders af met 1. Het gebruikt het veld Parent om door al de voorvaderen van de huidige leverancier te bladeren.
Op de standaarduitvoer weergeven wat de waarde is van het leveranciersspecifieke veld voor de huidige leverancier.
Info tonen over het gebruik en afsluiten.
De versie tonen en afsluiten.

OPTIES

Neemt aan dat de huidige leverancier leverancier is, in plaats van dit te gaan opzoeken via de omgevingsvariabele DEB_VENDOR of via /etc/dpkg/origins/default.

OMGEVING

Deze instelling definieert de huidige leverancier. Indien zij niet ingesteld is, zal gezocht worden naar de huidige leverancier door te gaan lezen in /etc/dpkg/origins/default.
Stelt de kleurmodus in (sinds dpkg 1.18.5). Waarden die momenteel gebruikt mogen worden zijn: auto (standaard), always en never.
Indien dit ingesteld is, zal het gebruikt worden om te beslissen over het activeren van moedertaalondersteuning, ook gekend als internationaliseringsondersteuning (of i18n) (sinds dpkg 1.19.0). Geldige waarden zijn: 0 and 1 (standaard).

ZIE OOK

deb-origin(5).

2024-03-10 1.22.6