Scroll to navigation

XINE-CHECK(1) General Commands Manual XINE-CHECK(1)

NAME

xine-check - een testprogramma voor de XINE videospeler

SAMENVATTING

xine-check [-q] [-v] [-B] [-b]
xine-bugreport [-q] [-v] [-B]

OMSCHRIJVING

Deze handleiding beschrijft het programma xine-checker. xine-check is een programma wat de geïnstalleerde XINE videospeler test op vaker voorkomende problemen.

Als u een probleem tegenkomt bij het gebruik van xine, kan het gebruik van xine-check bruikbare inzichten geven voor het oplossen van het probleem.

xine-check test de instellingen van het besturingssysteem, de installatie van plugins, CD/DVD drive instellingen en video support parameters.

Indien gebruikt als xine-bugreport, zal het een beknopte beschrijving van het systeem geven en u door het proces leiden voor het rapporteren van een bug. Deze methode heeft de voorkeur voor het rapporteren van bugs in XINE, omdat het voor u makkelijker is en de ontwikkelaars een meer compleet bugreport geeft.

OPTIES

Het programma volgt de normale GNU command line syntax, met lange opties beginnend met twee dashes (`-´). Een korte opsomming van de opties vindt u hieronder. Voor een complete beschrijving, zie README en FAQ in /usr/share/doc/xine-ui of op de homepagina van XINE.

Toont een korte opsomming van de opties en de versie van het programma.

De overige opties, gelabeld als XINE-CHECK options: als u "xine-check --help" gebruikt, worden hier uitgelegd.

Geeft alleen eenregelige meldingen, zelfs als er problemen worden gemeld. Normaal gesproken geeft xine-check aanwijzingen voor elk gevonden probleem om het probleem te helpen oplossen.
Maakt uitgebreide meldingen mogelijk die elke controle in detail beschrijven, wat een soort van lijst met frequently asked questions (FAQ) produceert.
Schakelt pauzes uit na lange berichten. Normaal gesproken wacht xine-check voor conformatie na een gevonden probleem of nadat een lang bericht is afgedrukt.
Produceert een bug report. Dit is hetzelfde als het direct oproepen van xine-bugreport .

BUGS

geen, uiteraard ;-) Wel, natuurlijk zijn er een paar daarvan. U kunt waarschijnlijk het beste voor hulp vragen (en bugs rapporteren) op onze mailing list op <xine-user@lists.sf.net>.

ZIE OOK

xine(1), aaxine(1), xine-lib(3), http://www.xine-project.org/

AUTEUR

Deze handleiding is door Ronald Stroethoff <stroet43@zonnet.nl> voor het XINE-project vertaald Het Engelse origineel is door Philipp Hahn <pmhahn@users.sf.net> voor het XINE-project geschreven.

Auteursrechten

Auteursrecht © 2002 Siggi Langauf

Januar 16, 2002 HET XINE project