Scroll to navigation

pthread_spin_init(3) Library Functions Manual pthread_spin_init(3)

NUME

pthread_spin_init, pthread_spin_destroy - inițializează sau distruge un blocaj de rotație

BIBLIOTECA

Biblioteca de fire de execuție POSIX (libpthread, -lpthread)

REZUMAT

#include <pthread.h>
int pthread_spin_init(pthread_spinlock_t *lock, int pshared);
int pthread_spin_destroy(pthread_spinlock_t *lock);

Cerințe pentru macrocomenzi de testare a caracteristicilor pentru glibc (consultați feature_test_macros(7)):

pthread_spin_init(), pthread_spin_destroy():


_POSIX_C_SOURCE >= 200112L

DESCRIERE

Nota generală: Majoritatea programelor ar trebui să utilizeze mutex-uri în loc de blocaje de rotație. Blocajele rotative sunt utile în primul rând în combinație cu politicile de planificare în timp real. A se vedea NOTE.

Funcția pthread_spin_init() alocă toate resursele necesare pentru utilizarea blocării prin rotație la care face referire lock și inițializează blocarea pentru a fi în stare deblocată. Argumentul pshared trebuie să aibă una dintre următoarele valori:

Blocajul de rotație trebuie să fie operat numai de fire din același proces ca și firul care apelează pthread_spin_init(); (încercarea de a împărți blocajul de rotație între procese duce la un comportament nedefinit).
Blocajul de rotație poate fi operat de orice fir din orice proces care are acces la memoria care conține blocajul (de exemplu, blocajul poate fi într-un obiect de memorie partajată care este partajat între mai multe procese).

Apelarea pthread_spin_init() pe un blocaj de rotație care a fost deja inițializat are ca rezultat un comportament nedefinit.

Funcția pthread_spin_destroy() distruge un blocaj de rotație inițializat anterior, eliberând toate resursele care au fost alocate pentru acel blocaj. Distrugerea unui blocaj de rotație care nu a fost inițializat anterior sau distrugerea unui blocaj de rotație în timp ce un alt fir de execuție deține blocajul are ca rezultat un comportament nedefinit.

Odată ce un blocaj de rotație a fost distrus, efectuarea oricărei operații asupra blocajului în afară de inițializarea acestuia cu pthread_spin_init() duce la un comportament nedefinit.

Rezultatul efectuării unor operații precum pthread_spin_lock(3), pthread_spin_unlock(3) și pthread_spin_destroy() pe copii ale obiectului la care se face referire prin lock este nedefinit.

VALOAREA RETURNATĂ

În caz de succes, aceste funcții returnează zero. În caz de eșec, acestea returnează un număr de eroare. În cazul în care pthread_spin_init() eșuează, blocajul nu este inițializat.

ERORI

pthread_spin_init() poate eșua cu următoarele erori:

Sistemul nu dispune de resurse suficiente pentru a inițializa un nou blocaj de rotație.
Memorie insuficientă pentru a inițializa blocajul de rotire.

VERSIUNI

Aceste funcții au fost adăugate în glibc 2.2.

STANDARDE

POSIX.1-2001.

Suportul pentru blocajele de rotație partajate de proces este o opțiune POSIX. Opțiunea este acceptată în implementarea glibc.

NOTE

Blocajele de rotație trebuie utilizate împreună cu politicile de planificare în timp real (SCHED_FIFO sau, eventual, SCHED_RR). Utilizarea de blocaje de rotire cu politici de planificare nedeterministe, cum ar fi SCHED_OTHER, indică probabil o greșeală de proiectare. Problema constă în faptul că, dacă un fir care funcționează în conformitate cu o astfel de politică este programat în afara CPU în timp ce deține un blocaj de rotire, atunci alte fire vor pierde timp cu rotirea pe blocaj până când deținătorul blocajului este reprogramat din nou și eliberează blocajul.

Dacă firele de execuție creează o situație de blocaj în timp ce utilizează blocaje de rotire, aceste fire de execuție se vor roti la nesfârșit, consumând timp de procesor.

Blocajele de rotație din spațiul utilizatorului nu sunt aplicabile ca soluție generală de blocare. Acestea sunt, prin definiție, predispuse la inversarea priorităților și la timpi de rotație nelimitați. Un programator care utilizează blocaje de rotație trebuie să fie extrem de atent nu numai la cod, ci și în ceea ce privește configurația sistemului, plasarea firelor și atribuirea priorităților.

CONSULTAȚI ȘI

pthread_mutex_init(3), pthread_mutex_lock(3), pthread_spin_lock(3), pthread_spin_unlock(3), pthreads(7)

TRADUCERE

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

4 decembrie 2022 Pagini de manual de Linux 6.03