Scroll to navigation

getgid(2) System Calls Manual getgid(2)

NAAM

getgid, getegid - geef groep identiteit

BIBLIOTHEEK

Standard C bibliotheek (libc, -lc)

SAMENVATTING

#include <unistd.h>
gid_t getgid(void);
gid_t getegid(void);

BESCHRIJVING

getgid() geeft het echte groep ID van het huidige proces terug.

getegid() geeft het geldende groep ID van het huidige proces terug.

FOUTEN

Deze functies slagen altijd en modificeren errno nooit.

VOLDOET AAN

POSIX.1-2001, POSIX.1-2008, 4.3BSD.

OPMERKINGEN

De originele Linux getgid() en getegid() systeem aanroepen ondersteunen alleen 16-bit groep IDs. Vervolgens, voegde Linux 2.4 getgid32() en getegid32() toe voor 32-bit IDs ondersteuning. De glibc getgid() en getegid() omwikkel functies handelen de variaties in kernel versies transparant af.

Op Alpha wordt in plaats van de paren getgid() en getegid() systeem aanroepen, een enkele getxgid() systeem aanroep voorzien, die een paar echte en effectieve GID´s terug geeft. De glibc getgid(0) en getegid() omwikkel functies handelen dit transparant af. Zie de syscall(2) voor details betreffende de register indeling.

ZIE OOK

getresgid(2), setgid(2), setregid(2), credentials(7)

VERTALING

De Nederlandse vertaling van deze handleiding is geschreven door Jos Boersema <joshb@xs4all.nl>, Mario Blättermann <mario.blaettermann@gmail.com> en Luc Castermans <luc.castermans@gmail.com>

Deze vertaling is vrije documentatie; lees de GNU General Public License Version 3 of later over de Copyright-voorwaarden. Er is geen AANSPRAKELIJKHEID.

Indien U fouten in de vertaling van deze handleiding zou vinden, stuur een e-mail naar debian-l10n-dutch@lists.debian.org.

30 oktober 2022 Linux man-pagina's 6.03