Scroll to navigation

INTRO(8) Linux Programmeurs Handleiding INTRO(8)

NAAM

intro - introductie tot administratieve en geprivilegieerde commando´s

BESCHRIJVING

Sectie 8 van de handleiding beschrijft commando´s die kunnen of zullen gebruikt worden door de systeembeheerder, zoals administratieve systeem commando´s, daemons, en hardware gerelateerde commando´s.

Net als met de commando´s beschreven in sectie 1, geven de hier beschreven commando´s een status bij beëindiging terug die aangeeft of het commando succesvol was of niet. Zie intro(1) voor meer informatie.

OPMERKINGEN

Auteurs en auteursrechten

Zie de kop van de man-pagina bron voor de namen van auteur(s) en auteursrechten. Merk op dat deze verschillend kunnen zijn voor verschillende pagina's!

COLOFON

Deze pagina is onderdeel van release 5.10 van het Linux man-pages-project. Een beschrijving van het project, informatie over het melden van bugs en de nieuwste versie van deze pagina zijn op https://www.kernel.org/doc/man-pages/ te vinden.

VERTALING

De Nederlandse vertaling van deze handleiding is geschreven door Mario Blättermann <mario.blaettermann@gmail.com> en Luc Castermans <luc.castermans@gmail.com>

Deze vertaling is vrije documentatie; lees de GNU General Public License Version 3 of later over de Copyright-voorwaarden. Er is geen AANSPRAKELIJKHEID.

Indien U fouten in de vertaling van deze handleiding zou vinden, stuur een e-mail naar debian-l10n-dutch@lists.debian.org.

23 oktober 2007 Linux