Scroll to navigation

KBOOKMARKMERGER KDE's brugerhåndbog KBOOKMARKMERGER

NAVN

kbookmarkmerger - Et program til at indflette et givet sæt af bogmærker i brugerens list af bogmærker.

SYNOPSIS

kbookmarkmerger [Qt tilvalg...] [KDE tilvalg...] {katalog}

BESKRIVELSE

kbookmarkmerger er et program til at indflette et givet sæt af bogmærker i brugerens bogmærker. Hvis brugeren ikke har lavet nogle bogmærker endnu, oprettes en ny bogmærkeliste og de givne bogmærker indsættes i den. Mens dette gøres, holder kbookmarkmerger styr på hvilke filer der er indflettet i en tidligere kørsel allerede, så ingen bogmærker vil blive installeret i brugerens bogmærker mere end en gang. I tilfælde af at KDE kører mens kbookmarkmerger udføres, vil KDE's undersystem af bogmærker blive informeret om ændringer af brugerens bogmærker, så alle programmer der har adgang til denne information (dvs. Konqueror) vil samle ændringerne op med det samme.

Den traditionelt brugte metode til at opnå noget sådant var at bruge et omhyggeligt lavet skelet-hjemmekatalog når brugerens konto oprettes, til at give brugeren med et standardsæt af bogmærker. Problem med denne metode er at efter brugerkontoen er blevet oprettet, kan ingen nye bogmærker tilføjes.

Denne mekanisme er nyttig for systemadministratorer der ønsker at udbrede et bogmærke der peger på et bestemt dokument (for eksempel, vigtige notitser om systemet) til alle brugere. Distributorer kunne også finde dette nyttigt, for eksempel udvide de software-pakker de sørger for med bogmærkefiler som kbookmarkmerger indfletter i brugerens bogmærkeliste når pakken installeres. På den måde er der nem og synlig adgang til den dokumentation der leveres med en software-pakke lige efter at pakken er blevet installeret.

Den eneste parameter der kræves af kbookmarkmerger er navnet på et katalog som skal skannes for bogmærkefiler. Alle filer i det givne katalog vil blive betragtet med henblik på indfletning i brugerens opsætning. Filerne i det givne katalog skal være gyldige XBEL-filer.

SE OGSÅ

Konqueror's manual[1]

EKSEMPLER

joe@hal9000:~
> kbookmarkmerger /usr/local/extra-bookmarks

Indfletter alle bogmærker opbevaret i /usr/local/extra-bookmarks i joe's liste af bogmærker.

STANDARDER

XBEL-specifikation[2]

RESTRIKTIONER

Når det skal afgøres om en given bogmærkefil er blevet indflettet i brugerens bogmærker allerede eller ej, kigger kbookmarkmerger blot på filnavnet for bogmærkefilen - indholdet tjekkes slet ikke. Dette betyder at ændring af en bogmærkefil som allerede var indflettet i en brugers bogmærker ikke vil udløse en ny indfletning igen.

Bemærk også at i tilfælde af at en bruger ændrer et bogmærke som blev indflettet i hans opsætning, så vil den originale bogmærkefil blive efterladt uforandret.

FORFATTER

Frerich Raabe <raabe@kde.org>

FORFATTER

Frerich Raabe <raabe@kde.org>

Forfatter.

SLUTBEMÆRKNING:

1.
Konqueror's manual
help:/konqueror/index.html
2.
XBEL-specifikation
1. februar, 2005 K Desktopmiljøet